Viering 50 jaar emancipatie op het Joke Smit College

Op vrijdag 24 november vond op het Joke Smit College de viering plaats van de vijftigste verjaardag van het artikel ‘Het onbehagen bij de vrouw’. Geïnspireerd door dit essay en de liedtekst ‘Er is een land waar vrouwen willen wonen’ van Joke Smit, vierde de school de idealen die Joke Smit en de andere feministen van de tweede golf destijds uitdroegen. Het Joke Smit College, school voor volwassenenonderwijs, is daar tot op de dag van vandaag mee bezig.

Het programma stond in het teken van emancipatie in de breedste zin van het woord. Wat betekent emancipatie anno nu? Welke idealen droeg de tweede feministische golf uit en in hoeverre zijn deze idealen nog steeds actueel? Tijdens workshops kon men deelnemen aan discussies over emancipatie en integratie. Leerlingen die hun profielwerkstuk in dit thema hadden gemaakt, presenteerden hun werk en leidden de discussies. Er waren muzikale intermezzo’s van Jonas Bisquert met nieuwkomers. Sprekers waren Marja Vuijsje, Hedy d’Ancona en Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija van de Favela Street Girls Foundation. De dag werd met een poëtische samenvatting afgesloten door woordkunstenaar Atta de Tolk. De tekst vind u hier.

1 Joke Smit college 24-11-20172 Joke Smit college 24-11-20174 Joke Smit college 24-11-20175 Joke Smit college 24-11-2017

Een gedachte over “Viering 50 jaar emancipatie op het Joke Smit College

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s